Matchakoekjes

Biologische glutenvrije Matcha koekjes met Sesamzaad, Zonnebloempitten en Chocolade.

Glutenvrije volkoren HAVER (meel en vlokken), kokosbloesemsiroop*, koksolie*, chocolade* 7% (cacaomassa, cacaoboter, kokosbloesemsuiker), zonnebloempitten 5%, SESAMZAAD 5%, matchapoeder 1,5 %, rijsmiddel (natriumcarbonaat),zout.

*= van biologische landbouw      
Kan sporen van noten bevatten.

VOEDINGSWAARDEN 100 g
1956 KJ / 470 kcal
Vetten   26,3 g
w.v.  verzadigde vetzuren 17,9 g
Koolhydraten 46 g
w.v. suikers 17,4 g
Vezels    6,2 g
Eiwitten 9,1 g
Zout  0,19 g

Deze Matcha koekjes worden gemaakt met  Matcha van Hug the Tea

De Matcha van Hug the Tea! is biologisch , glutenvrij en 100% puur  zonder toevoegingen.

Matcha wordt al eeuwenlang gedronken in Oost-Azie. Het is een typische Japanse theepoeder die nu wereldwijd een doorbraak maakt als superfood thee. Matcha is de allergroenste thee in poedervorm. Het groene goud! Hierdoor is Matcha niet alleen te drinken als thee maar ook gemakkelijk te verwerken in o.a. toetjes en koekjes. Matcha is gemaakt van schaduwgegroeide theeblaadjes en bevat veel antioxidanten (EGCg), vitaminen en mineralen. Deze thee wordt vervolgens gestoomd, gedroogd en vermalen in steenmolens tot ultra-fijne theepoeder.

Wist je dat?

1. Deze échte Matcha uit Japan komt.
2. De theeplanten worden afgeschermd met grote schermen tegen direct zonlicht. Dit stimuleert de aanmaak van aminozuren zoals L-theanine en zorgt voor een grotere hoeveelheid chlorofyl (bladgroen), dit geeft de Matcha een heldergroene kleur.
3. De smaak van Matcha wordt omschreven als umami, ook wel de vijfde smaak genoemd.
4. EGCg een uniek catechine antioxidant is en in staat is om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan.