Biologische glutenvrije Kurkuma koekjes met Hennepzaad, Pompoenpitten en Moerbeien.
Glutenvrije volkoren HAVER (meel en vlokken), kokosbloesemsiroop*, kokosolie, moerbeien 7% , pompoenpitten 5%, hennepzaad 5%, kurkumapoeder 1 %, rijsmiddel ( natriumcarbonaat),zout.
*= van biologische landbouw
Kan sporen van noten en sesamzaad bevatten.
VOEDINGSWAARDEN 100 g
1998KJ / 479 kcal
Vetten 25,8 g
w.v. verzadigde vetzuren 17,9 g
Koolhydraten 48,9 g
w.v. suikers 19,7 g
Vezels 6,8 g
Eiwitten 10,5 g
Zout 0,19 g
Kurkuma , kleurrijke specerij met multifunctionele werking.
Kurkuma wordt ook wel koenjit of Indiase geelwortel genoemd en wordt gewonnen uit de plant Curcuma Longa. Specifieker gesteld, uit de wortel ervan. De plant is verwant aan gember. Het heeft een mild bittere smaak en wordt behalve zijn smaak regelmatig gebruikt om kleur te geven aan kruidenmixen en gerechten zoals rijst. Ook staat het bekend om zijn gezonde eigenschappen.
Ook in andere gerechten kun je kurkuma toepassen. Vooral in combinatie met wortel, pompoen en zoete aardappelen komt zijn smaak goed naar voren. Kurkuma laat zich goed oplossen in vetten. Wij hebben het aangedurfd om er koekjes mee te bakken.
Ook staat Kurkuma bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen en werkt ontstekingsremmend. De voordelen voor je gezondheid dankt kurkuma aan de aanwezigheid van de stof curcumine.